Recerca científica

El millor cervell possible

Per explicar què és la meditació ─sobretot per a explicar-la al món occidental─ és imprescindible nomenar la recerca científica, una recerca que actualment segueix les passes d’aquells més experimentats en aquesta tècnica de control de la ment.

Si bé la meditació provoca molts i múltiples efectes beneficiosos a les persones que la practiquen (augmenta l’altruisme, la capacitat de treballar en grup, la facilitat d’expressar els propis sentiments, s’enriqueix la vida social i l’afecte per les persones properes, etc.) és només a través dels resultats científics que s’aconsegueix una àmplia acceptació d’aquesta tècnica com quelcom practicable, saludable, assequible i útil per a tothom.

Em disposo, doncs, a través d’aquest blog, a promoure aquesta pràctica mil·lenària per tal que arribi al màxim de persones possibles. Per això crec que és bàsic tenir en compte dues idees per a fer proliferar amb èxit la meditació a nivell occidental:

– cal separar-la de la religió. Sense amagar-ne els orígens ni la gran aportació dels meditadors budistes, cal extreure-la d’aquest estret àmbit per oferir els seus efectes beneficiosos a tothom, religiosos, no religiosos, ateus, etc.

– cal ensenyar-la com una tècnica i desvincular-ne nomenclatures que poden induïr a la confusió (paraules com ‘esperit’, ‘esoterisme’, ‘religió’, etc).

Crec que no aconseguirem que la meditació sigui un hàbit en la societat occidental fins que no l’estenguem com una tècnica de control mental, amb aval científic a nivell mundial al seu darrere, perfectament independent d’interessos religiosos o altres, i que només depèn de la voluntat de l’individu de millorar la seva qualitat de vida.

Evidentment, aquest escrit és perfectament qüestionable i les aportacions seràn tingudes en compte i benvingudes. Sentiu-vos lliures de col·laborar-hi :).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s