Tècniques

La respiració

La tècnica de la respiració és la més estesa, accessible i usada per aquells qui practiquen la meditació. És fàcil d’iniciar-s’hi ja que només requereix ésser conscient de la respiració. Les passes que heu de seguir són les següents:

1. Adopteu la postura adequada per a la pràctica de la meditació (vegeu l’apartat ATREVEIX-TE A MEDITAR!)

2. En cas de no poder adoptar la postura adequada, seieu en una cadira còmoda, que us permeti mantenir l’esquena recta.

3. Tanqueu els ulls. Aquest pas no és un requisit per als experimentats però sí que és un pas important per als qui us hi inicieu.

4. Concentreu l’atenció de la ment en l’única tasca de la respiració. Noteu com l’aire entra pel nas/boca. Sigueu conscients de com l’aire passa a través de les vies respiratòries. Noteu com s’eixamplen els pulmons i com s’obre la caixa toràcica. Sigueu conscients, finalment, de com l’aire surt càlid per la boca/nas. Repetiu aquesta cadena de nou uns minuts.

5. Allò més normal en la pràctica de la respiració és que, ràpidament i fàcil, la ment torni al seu funcionament “normal” o funcionament per defecte, i us deixeu endur pels pensaments/emocions/sentiments “de sempre”, siguin quins siguin (“quina tonteria de pràctica”, “no aconsegueixo res, així”, “hauré tancat la porta del cotxe?”, “quin dia som avui?”, i molts etcètera). En aquests casos hem de tornar l’atenció de nou a l’acte de respirar i deixar de banda, per moments, aquests pensaments.

6. Un cop assolida l’atenció plena en la respiració us heu de felicitar: heu permès l’aflorament de la consciència. En aquest estat la sensació vital és de relax, calma, amplitud i serenor. Aquest estat, el de la consciència plena, és l’estat a través del qual cal que comencem a observar els nostres pensaments, sentiments, històries inventades per la ment “de sempre”. Això, però, ho esbrinarem en una altra tècnica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s