Uncategorized

La consciència, la clau de l’optimisme

El funcionament per defecte de les nostres ments ens porta a seguir cadascun dels pensaments que generem. El cervell creu tot allò que ens passa pel cap, com ja han determinat psicòlegs i científics, i reacciona mínimament (de manera proporcional a allò que considera vertader o fals) als estímuls imaginaris de la nostra ment, siguin quins siguin.

Quantes vegades hem fet alguna cosa amb pressa? Quantes vegades l’únic que ens interessa és acabar el que estem fent? O quantes ens hem aixecat nerviosos, inquiets o enfadats i la resta del dia és més difícil de portar? Quantes vegades hem cregut allò que pensem? “Ho he fet malament. Mira, tant és, segur que no se n’adona. A més, ell tampoc no ho fa pas millor. De fet encara m’ha de tornar el favor que li vaig fer. Haig d’anar a buscar els nens i encara no m’ha portat el cotxe, d’aquesta se’n recorda“. El següent pas de l’escena es trobaria comprès en un ventall que passa d’empipar-te a establir una Tercera Guerra Mundial.

Vist de fora, podriem equiparar aquest funcionament al d’un boig: aquell prototip de persona que sent veus que li manen coses. Ell no ho vol però no les pot aturar, les obeeix perquè sinó ¿per què coi estan allà?

I en efecte, aquest és un comportament de bojos.

Aquí apareix la utilitat de la meditació, no cal estar a punt de saltar d’una teulada, només cal tenir un cervell i estar disposat a gaudir d’aquesta vida que tenim al màxim.

La meditació ens posa davant de tots aquests pensaments. Els observem durant uns minuts al dia, veiem com vénen i se’n van fins que ─visca!!─ ‘entenem’ una cosa: nosaltres no formem part de tota aquesta bogeria .

Nosaltres no som els nostres pensaments, ni tan sols som allò que pensem sobre nosaltres mateixos. Som allò que es troba darrere dels pensaments. Darrere, davant i arreu. Aquesta perfecta calma, seguretat i felicitat tranquil·la que ens permet donar el significat real d’allò que és la nostra vida. Som aquesta consciència. Tota la resta, només pensaments i interpretacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s