Vídeos

No és màgia, és intel·ligència emocional

Amb aquesta frase ha conclòs Elsa Punset el seu programa Redes 130 anomenat Aprender a gestionar las emociones, emès aquesta setmana a TVE. Efecivament, l’aprenentage social i emocional és una gran mancança del sistema educatiu actual implantat arreu del món.

A través d’entrevistes a psicòlegs, neurobiòlegs, psiquiatres i científics de diversos àmbits com Daniel Goleman, Richard Davidson, Matthieu Ricard, Vivette Glover, Jay Belsky i Lawrence Parsons, el programa explica la importància de la tècnica de Mindfulness per a la gestió correcta de les emocions, sobretot les negatives.

La capacitat d’aquesta tècnica per a reduir l’estrès i l’ansietat, i fins i tot per a cessar-la és aparentment màgica. La conductora del programa, però, atribueix els resultats a un concepte molt sentit però encara poc desenvolupat: la intel·ligència emocional o com gestionar les emocions per a permetre-nos expressar-les sense reprimir-les però també sense deixar que ens tinguin atrapats com els seus hostatges.

Efectivament aquest és el resultat de la pràctica de la meditació. Matthieu Ricard aconsella practicar-la dues vegades al dia durant vint minuts a cada sessió. Els resultats: entorns més positius, motivació, augment de la creativitat i enfortiment del sistema immunitari. Podeu veure el programa sencer clicant aquí.

One thought on “No és màgia, és intel·ligència emocional

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s