Uncategorized

La pau de l’individu és la base de la pau mundial

David Lynch, conegut director americà de cinema i de productes audiovisuals (Twin Peaks, Mulholland Drive, etc.) és una de les cares més visibles del món actual de la meditació.

El director de cinema va crear l’any 2005 la David Lynch Foundation, una entitat per a acostar la Meditació Transcendental (TM) a la població dels Estats Units d’Amèrica, sobretot a aquells estrats socials de la primera potència mundial més febles (infants i gent gran), amb risc d’exclusió social, en la pobresa o amb altes carències i necessitats especials.

A través de programes simples, accessibles i molt econòmics (fins i tot de franc) David Lynch ha aconseguit ser un referent més enllà del món cinematogràfic internacional per a convertir-se, ja a dia d’avui, en un ferm defensor de la TM com a via per a connectar amb les pròpies fonts de serenitat, felicitat, creativitat i pau que tots duem a dins nostre.
david_lynch
En la seva darrera carta publicada a la David Lynch Foundation, Lynch proposa –al més pur estil Chade Meng— anar més enllà de l’àmbit estrictament personal i crear, a través de les comunitats que promouen la meditació i la consciència plena, universitats i centres docents a nivell estatal americà que siguin la llavor de la pau mundial de les futures generacions.

Pel seu ineterès, reprodueixo a continuació la carta de David Lynch.

En el món d’avui dia, de por i incertesa, tots els infants haurien de disposar de jornades diàries que el permetin d’endinsar-se en ell mateix i experimentar el camp del silenci, la felicitat i l’enorme reserva d’energia i intel·ligència que rau al profund interior de cadascun de nosaltres. Aquesta és la manera de salvar les properes generacions.

Jo porto “endinsant-me en mi mateix” a través de la Meditació Transcendental (TM) des de fa 30 anys. Ha canviat la meva vida, el meu món. No estic sol. Milions de persones de totes les edats, religions i maneres de fer practiquen la tècnica i disfruten dels seus increïbles beneficis.

Algun dia, segurament proper, “endinsar-se en un mateix” com a preparació de l’aprenentatge i com a eina per a desenvolupar el potencial creatiu de la ment serà una part regular i normalitzada del currículum de totes les escoles. L’estrès del món d’avui dia està pagant un enorme preu en els infants ara mateix. Existeixen centenars de centres educatius amb milers d’estudiants que miren i busquen aliviar aquest estrès per a fer ressorgir el potencial total de cada estudiant a través d’aquest ensenyament basat en la consciència plena.

La nostra Fundació es va crear per garantir que qualsevol nen als Estats Units que vol aprendre i practicar el programa de Meditació Transcendental pugui fer-ho. El programa de TM és el programa més investigat a fons i àmpliament practicat en el món per al desenvolupament de tot el potencial creatiu del cervell i la ment, així com per a millorar també la salut, reduir l’estrès i millorar els resultats acadèmics. Oferim beques per als estudiants per a aprendre la tècnica i per a rebre un seguiment complet d’ensenyament al llarg dels seus anys d’estudi per assegurar que els alumnes rebin el màxim de beneficis. També oferim beques per als estudiants que vulguin assistir al creixent nombre d’escoles de gran èxit, col·legis i universitats fundades en aquesta aproximació basada en la consciència a l’educació.

He tingut el plaer de conèixer molts estudiants que estan “dins de busseig” i que experimenten els programes d’ensenyament basats en la Consciència a educació. Aquests estudiants són individus únics, molt autosuficients. Són increïbles, autosuficients, totalment desperts, enèrgics, feliços, creatius, intel·ligents i pacífics éssers humans. Conèixer personalment aquests estudiants, per a mi, ha estat la prova que l’educació basada en la consciència és quelcom profundament bo per a les nostres escoles i per al nostre món.

La recerca científica i l’experiència documenten els profunds beneficis per a la societat en el seu conjunt, quan els nostres fills s’endinsen en la meditació. La pau individual és la base de la pau mundial. En oferir a la propera generació educació basada en la consciència podem promoure una base sòlida per a un món sa, harmoniós i pacífic. Per això, la Fundació també dóna suport a la creació d’Universitats de la Pau Mundial que s’entrenaran en la pròxima generació en una nova professió: la de pacificador professional.

Moltes gràcies pel seu interès. I si-us-plau tingueu en compte que l’educació basada en la consciència no és un luxe. Per als nostres fills que estan creixent en una estressant, de vegades aterridora, realitat mundial sacsejada per la crisi, aquesta educació és una necessitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s