Uncategorized

Allò que penses es converteix en la manera com vius la vida

Article de l’experta en fitness i ioga Penny Love Hoff (@pennylovehoff) al diari Huffington Post el 18-1-13:

“Tot i que la meva vida s’assembla a un accident múltiple a l’autopista en hora punta d’una tarda de divendres, segueixo sent molt feliç gairebé cada dia. I tot això encara que Déu estigui aparentment només per comprovar els seus correus electrònics un cop per setmana, ja que encara jo no he rebut notícies d’ell pel que fa a la meva pregunta, que és: que coi és tot això?!?

Amb tot, m’agrada pensar que ric més de manera diària que la mitjana d’una mare de Greenwich. Sé que això és dir ben poca cosa i que em podrieu dir, fins i tot, ingènua. […] Però encara sóc capaç de trobar plaer en els moments més simples del meu dia. Ningú està més sorprès que jo […]. Fins i tot en un funeral, el riure abat els plors (a menys que el funeral sigui el meu).thought-balloons
Potser té a veure amb dur una vida saludable. Les investigacions demostren que les persones sanes són més felices que les persones que no duen una vida saludable. O espera: és que les persones més felices són més saludables que la gent infeliç? És el teu cos sentint-se bé el què et fa feliç?

Què va ser primer? L’ou o la gallina? És difícil de dir. Jo sé que la falta d’una bona salut pot donar lloc a molts dels símptomes, fins i tot la mort. I ser infeliç pot arruïnar fins i tot el més curt període de vida. Però, independentment de què va ser primer, la bona notícia és que la bona salut en general i l’aptitud en particular estan a l’abast de gairebé tothom.

La setmana passada vaig escriure sobre l'”iceberg del benestar” com una metàfora de nosaltres mateixos, i vaig explicar com els nostres cossos són només una petita propina del nostre benestar general i com són només la part de nosaltres que es mostra. Vaig escriure sobre com hem d’anar fins al més profund de nosaltres mateixos, sota la superfície de nosaltres mateixos, per tal de fer canvis duradors d’estil de vida.

No som només un cos. Tots nosaltres som molt més. Però donat que el nostre cos és la connexió més concreta que tenim amb “qui som”, la manera com ens sentim en aquest cos ens afecta a com ens sentim nosaltres mateixos. Pregunti a qualsevol persona que viu amb dolor crònic com se senten sobre si mateixos. Allò que sentim als nostres genolls adolorits és un subproducte de la part invisible de nosaltres mateixos. Els nostres pensaments afecten el nostre cos.

Allò que pensem, allò que vivim en els nostres caps ─sigui desesperació o somnis d’alegria─ té una connexió directa amb allò que ens apareix en els nostres cossos. Com més ens enfoquem en la sensació d’estar gras, més augmenta la probabilitat que estiguem grassos. I com més es centrem en l’èxit, tant més probable serà que l’aconsguim.

Abraham Lincoln va dir: “Si un mira les tenebres d’aquest món, segurament les trobarà.”

“El que tu triïs pensar sobre tu mateix i la teva vida es converteix en veritat per a tu”


Què cal fer? Comenceu a veure els vostres pensaments. Quina és la teva relació amb ells? T’arrosseguen tots els sentits igual que un equip no tripulat de cavalls desbocats? Ets conscients d’ells? La relació més important de la teva vida serà sempre amb tu mateix, i els teus pensaments et poden donar la clau de la cosa més important que un ésser humà pot aprendre: com tenir una relació amb allò que passa en el moment present. Això vol dir ser on som ara, i no pas lluny en el futur o en el passat on no hi som.

Cap de nosaltres voldria, al final de les nostres vides, dir que no vam fer el que vam ser cridats a fer. I precisament aquesta crida ens la trobem en no deixar-nos arrossegar per pensaments sobre coses que no importen. La ment subconscient accepta el que nosaltres triem de creure. El que tu triïs de pensar sobre tu mateix i la teva vida es converteix en veritat per a tu. Tenim opcions il·limitades sobre el que podem pensar.

Podem negar-nos a pensar certs pensaments. Mira amb quina freqüència t’has negat a tenir un pensament positiu sobre tu mateix! De la mateixa manera, també pots rebutjar un pensament negatiu. Podries esmentar els cinc pensaments més freqüents que et passen pel cap? Alguns meus són: “Arribes tard”, o “Què pensen de mi?” o “Mai és suficient”. Comenceu a conrear una consciència del que està passant entre tu i tu mateix.

[…]
Imagineu alguns moments de la vostra vida que eren petits però plens d’alegria ─com llançar una pilota a un gos i que te la retorni als peus o la porta d’entrada colpejant i escoltant el so de “Mama! Estic a casa!”. Els petits moments de la vida et poden portar fins a la felicitat de la consciència, si vols. Només has de prendre una decisió per arribar al més profund del millor pensament.

La teva vida és com és. Com et sentis, depèn de tu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s