Vídeos

El més important: la consciència

Yongey Mingyur Rimpoxé va convertir-se en un personatge famós sobretot als Estats Units d’Amèrica ara farà uns 5 anys. Els llibres que va publicar, La Alegría de la Vida (The Joy of Living: Unlocking the Secret and Science of Happiness) i La dicha de la sabiduría (Joyful Wisdom: Embracing Change and Finding Freedom) van penetrar en la societat americana de manera directa i abundant, i la seva aportació va ajudar a fer entendre a una gran part de la població què és la meditació i com es pot practicar de manera fàcil i simple, des de qualsevol lloc.

Però abans d’aquest episodi Yongey Mingyur Rimpoxé ja era una figura destacada dels països del món oriental. És fill del gran lama Tulku Urgyen Rimpoxé, conegut també ─i de manera molt resumida─ per a fer accessibles les tècniques meditatives a milions de persones al món i per ser el pioner en portar aquestes fins al món occidental. L’amistat de Tulku amb neurocientífics de renom va portar el seu fill Yongey a interessar-se per la recerca científica en l’àmbit de la meditació.

En resum: el jove Yongey Mingyur Rimpoxé és un dels grans referents del món de la meditació i és dels qui més ha treballat per a estendre-la al món occidental. A través de les seves pàgines web Tergar i dels seus llibres podreu iniciar-vos i aprofundir en les tècniques meditatives. (Consell 1: no trobareu textos difícils en els seus llibres, ni se us farà una muntanya la meditació seguint els passos de Yongey, els recomano per a qui realment comenci de zero. Consell 2: les webs Tergar són una bona eina per a consultar dubtes. Requereixen un nivell mig de l’anglès i amb elles es pot disposar de lectures, forums, recursos en línia, professors titulats que responen dubtes personalitzats i companys que es troben en situacions semblants d’aprenentatge i amb els quals s’hi pot contactar. En aquest aspecte, recomano Learning de Tergar, on hi pots disposar d’un perfil i gaudir dels beneficis de la comunitat d’usuaris).

Aquí deixo un vídeo que Yongey va gravar en col·laboració amb els companys de What Meditation Really Is:

Meditation advice for beginners – Mingyur Rinpoche from WhatMeditationReallyIs on Vimeo.

(TEXT: Un consell per als meditadors que comencen amb la pràctica: crec que l’equilibri és el més important. El significat d”equilibri’ és ‘fes el millor de tu mateix per a aprendre a meditar’ però no tinguis la teva ment massa tensa i preocupada sobre la qualitat de les teves meditacions. Només medita i no et preocupis! “Ohh, la meditació no em va bé…” “No em va ni bé ni malament…” A qui li importa!? Només practica. És obvi que has d’aprendre què és la meditació i què són les confusions en la meditació però quan practiquis no pensis en això, ni tan sols pensis en bo/dolent: provar de meditar és una bona meditació, una bona meditació és una bona meditació, una mala meditació és una bona meditació… El meu pare ho acostumava a dir com la ‘zero meditació’. Zero meditació vol dir que vols meditar però que no et preocupes per la qualitat de les meditacions. Només ho intentes. Si intentes meditar trobaràs la consciència. I la consciència és la base de la meditació. L’essència de la meditació és la consciència. Allò més important en la meditació és saber desenvolupar la teva consciència. Per això el més important és l’equilibri.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s