Vídeos

Mindfulness: com la pràctica de la meditació pot canviar la teva vida

Avui em disposo a publicar un vídeo aparegut a un article de la secció GPS for the soul del diari Huffington Post.

Ser més conscient pot canviar la vida?
És bastant comú imaginar com passarem el final de la nostra setmana. I també és molt probable poder recordar què vam fer la setmana passada, gràcies als “rastrejadors de la vida” de les xarxes socials com Facebook, Instagram i Twitter.

Però una bona part de les nostres vides pot passar desapercebuda dels nostres pensaments: el moment present, l’ara, la vida en temps real.

L’acció de d’estar present, o l’atenció, és una pràctica que molts estan començant a integrar en les seves vides, i per una bona raó: la investigació científica ha demostrat que té molts beneficis en l’àmbit de la salut i el benestar, com l’alleujament del dolor físic i el control de l’estrès.

Al vídeo de més avall Jay Michaelson, autor d’Evolving Dharma, explica què és el concepte de l’atenció al periodista Josh Zepps. “Mindfulness (o la consciència plena) és de portar l’atenció i la consciència en el moment present… és una forma d’enfocar la ment” diu Michaelson.

L’entrevistat continua explicant que l’atenció plena és un altre tipus de ‘gimnàstica’ ─un altre tipus de fitness─, la gimnàstica contemplativa, i que aquesta ens pot ajudar portar les nostres vides amb una major eficàcia. També assegura que, de la mateixa manera que establim una rutina al gimnàs, la pràctica de l’atenció plena requereix necessàriament d’hores i hores de treball per veure els resultats.

VEGEU EL VÍDEO AL LINK: http://huff.to/WBR979

(TEXT DE JAY MICHAELSON: La pràctica del mindfulness és realment portar l’atenció al moment present i no pas al passat. És una manera de focalitzar la ment en el moment present. Allò que veiem sobre la recerca científica és que el mindfulness és realment una altra manera de gimnàstica, és gimnàstica mental, gimnàstica contemplativa. I així com tu practiques al gimnàs, que fas diferents exercicis per a treballar diferents parts del cos, també pots practicar diferents exercicis. O sigui que estaríem parlant d’un tipus diferent d’excel·lència, una nova manera de ser molt més efectiu en allò que desitgis fer en la teva vida. […] Tenim un cervell reptilià dins nostre. Però afortunadament també disposem d’un còrtex prefrontal amb el qual podem modular el cervell reptilià. […] Podem practicar mindfulness de manera formal a sobre del coixí […] com també al metro asseguts, etc. […] Analitzant els cervells de grans meditadors com els monjos budistes o els lames (a través de scanners i TAC’s) van trobar-nos amb què la gent que havia practicat durant només un parell de mesos o que havien fet una mica de pràctica cada dia van tenir experiències impactants. El que vivim a dia d’avui realment és un moment de transició. Aquesta cosa realment està a punt d’expandir-se. Google, per exemple, compta amb un programa de mindfulness anomenat Search Inside Yourself […]. Crec que quan la recerca científica i els seus resultats siguin molt més coneguts, tot això explotarà. […] Un dels meus professors m’assegura que la ment és com el tofu: agafa el gust de tot allò que l’envolta. Si realment nosaltres ens envoltem de moltes i moltes coses la nostra ment genera milions de pensaments, els pensaments proliferen sense parar […] i moltes vegades això es converteix en una experiència dolorosa. D’alguna manera nosaltres mateixos som víctimes del nostre èxit. La pràctica del mindfulness és aplicable a moltes situacions molt dures de la nostra vida, gent amb malalties terminals i situacions semblants […] en les nostres vides no parem d’anar empesos (rebotats) en totes direccions… anuncis, mitjans, etc., tots ells no paren d’aprendre constantment com empènyer-nos més i millor… Per tant, és normal i natural seguir els nostres pensaments i instints però, realment, podem millorar-ho molt a través del mindfulness.)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s