Uncategorized

Acceptar la desesperació

No és la primera vegada que esmento en aquest blog la importància de meditar més enllà de les sessions del coixí. La meditació és una eina perfecta per al benestar de la persona, però cal intensificar-la i aplicar-la a la vida diària. Els resultats d’això són múltiples i impressionants: no només la qualitat de vida fa un salt endavant, un dels beneficis de la meditació és el contacte permanent amb tu mateix, saber-te retrobar. La meditació permet ampliar el coneixement sobre tu mateix.

Aquest darrer objectiu de retrobar la teva persona ha estat el motiu de la meva passió per meditar. A través d’una sèrie d’errors i associacions que la nostra ment fa automàticament (allò que els científics anomenen l’acció del circuit neuronal per defecte) he passat anys amb ansietat i nervis: allò que es coneix com desordre crònic del pànic.
leap
La desesperació, el pànic, la tensió, el desànim, i un llarg etcètera, han de conviure amb nosaltres. Evidentment això no s’aprèn a la primera sessió però sí amb la creixent pràctica de la meditació. Tots aquells sentiments, sensacions i emocions negatives “estan aquí” per a dir-nos alguna cosa: estem equivocats. Aquest és sempre el missatge que porten amb ells.

I aquest és el missatge que hem de desxifrar de diferent manera i en diferents situacions. Estar equivocat, en la pràctica meditativa, no implica que estiguem fent o pensant o deduïnt “malament” alguna cosa, simplement vol dir que estem obviant aquella part més important de la realitat: que la part real de l’experiència no és allò que et digui el teu cervell, i que tu no ets el teu ego sinó aquell gran espai immens on es troba immers l’ego, on es crea i es destrueix tot pensament, experiència i vivència. Tot això tan gran, immens, tan magnífic i tan valuós ets tu! Celebra-ho!

En fi, mediteu! Detecteu l’ego i trobeu-vos a vosaltres mateixos. I no us caldrà res més per a viure aquesta vida. Absolutament res més.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s