Uncategorized

L’estranyesa de ser qui ets

La pràctica de la meditació és, d’entrada, una cursa d’obstacles. L’inici: un desencadenant de patiment o una intenció de millora. La cursa: obstacles a seguir. La meta: la desidenificació amb l’ego i amb tot allò que genera el cervell.

En la tasca d’observar permanentment els nostres pensaments els meditadors adquirim, d’entrada, una ‘història’ base que justifica la nostra tasca: sóc aquí, assegut, meditant per tal d’aconseguir aquest objectiu, etc. Cal no defallir en aquesta pràctica, encara que de vegades sembli que no porta enlloc.

Aquesta història, però, és també part de la meditació i cal entendre la seva naturalesa irreal. Sogyal Rimpoxé, un dels mestres de meditació més influents del present, acostuma a dir: “La meditació no es tracta de meditar, sinó d’acostumar-se”. On ha de dur, llavors, la pràctica de la meditació?
big_space
Cap a un estat d’ànim, un estat de l’ésser, completament lliure, obert, ampli i espaiós. I com s’assoleix això? Tal com comenta Sogyal: acostumant-nos a retrobar-nos amb nosaltres mateixos. Jon Kabat-Zinn ho sentencia d’una manera molt entenedora: els nostres horitzons són massa limitats.

En efecte, quan ens trobem en moments de consciència plena no ens acabem de creure que nosaltres siguem exactament aquesta basta consciència: l’ego ens ‘enganya’ de nou, ens sentim massa oberts, massa vulnerables, com s’acostuma a dir, tot és “massa maco” perquè sigui veritat.

Però és tan sols un miratge més i amb la pràctica continuada cal acostumar-se a la seva presència. Acceptar la consciència plena com a única part indissoluble de nosaltres mateixos, com allò únic i essencial de la nostra persona és finalment acostumar-se a reconèixer com a irreal tot allò que sempre has cregut real. Acceptar finalment l’estranyesa de ser el gran espai que abarca tota la teva experiència és destriar tota l’activitat mental pròpia del teu cervell d’allò que realment ets tu mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s