Vídeos

Què és realment la meditació?

Després de tantes entrades en aquest blog i de no haver-ne dedicat cap a la gran pàgina web What Meditation Really Is o a alguns dels seus fantàstics creadors em fa sentir en deute amb ells de manera extraordinària. La web ofereix un munt de fonts d’informació, consells, suport personalitzat i d’informacions multiplataforma (vídeos, àudios, etc.) per a totes aquelles persones que estiguin interessades a aprendre a meditar des de casa a través de la xarxa internet.

El coneixement que jo pugui tenir sobre la meditació i sobre la seva pràctica ha estat enormement influenciat per aquesta pàgina i per la comunitat de persones que s’hi troba al darrere, és de justícia que esmenti des d’Aprendre a meditar les facilitats que proporciona What Meditation Really Is als meditadors. La pàgina web està creada per estudiants i deixebles (i altres experts) de Sogyal Rimpoxé, mestre de la meditació reconegut mundialment i autor del best-seller The tibetan book of living and dying. What Meditation Really Is ha estat creat per a facilitar la inclusió de la meditació a la vida actual i moderna.

Una part de l’èxit d’aquesta web és que connecta amb el lector i que és accessible: el seus articles proposen idees, solucions a problemes de meditació a la feina, o a casa amb la família, etc., i és extraordinàriament entenedora i fàcil de usar. No cal que sapigueu res sobre meditació per a entrar-hi a consultar dubtes: la facilitat amb què s’explica la pràctica de la meditació és il·lustradora i incita a iniciar-s’hi, ni que sigui per a provar-ho. Requisit únic: cal entendre l’anglès.

La plataforma What Meditation Really Is també compta amb un fòrum on podeu contactar amb instructors realment formats i amb d’altres meditadors amb els quals podeu compartir dubtes i diferents punts de vista. La web conté vídeos vertaderament pedagògics a través dels quals podeu aprendre a meditar des de zero a partir d’una sèrie de 10 passos senzills. Us deixo a continuació alguns dels vídeos més destacats:

En aquest link també hi trobareu tres àudios que podeu escoltar en streaming i descarregar-vos-els. Són meditacions guiades en anglès preparades especialment per a gent que s’inicia en la meditació. Finalment, incloc un vídeo de Sogyal Rimpoxé sobre la inegració de la meditació a la vida diària dels meditadors, el vertader motiu de ser del web.

Al vídeo, Rimpoxé recomana fer petites pauses durant el dia (a la feina, esmorzant, fent una copa, etc.) i tenir recordatoris associats a la meditació (cada cop que comencem un àpat, cada cop que ens rentem les dents, etc.).

Què és la meditació realment? “Una manera de preservar la nostra salut mental” diu Sogyal Rimpoxé. Vegeu el vídeo:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s