Uncategorized

L’inconscient: vivim programats

Una de les qüestions de vital importància en la meditació és que a través d’aquesta pràctica es pot assolir el domini de tot l’inconscient humà (o el subconscient, com s’anomenava anteriorment).

L’inconscient, aquesta gran part en el total del funcionament d’un cervell humà, és el producte del gran desenvolupament a què ha arribat el nostre cervell. Aquest òrgan ha guanyat en volum en els darrers milers d’anys en la espècie humana, i això ha provocat que l’activitat d’aquest hagi pogut augmentar (podem fer molts processos mentals alhora), que aquesta activitat sigui també més complexa (podem tenir una intel·ligència més desenvolupada que altres animals) i que, a més, sigui fàcilment utilitzable i no comporti una despesa d’energia i d’esforç enormes per al nostre cos.

Per a aconseguir tots aquests guanys s’ha hagut de crear l’inconscient. Aquest regula una molt bona part de l’activitat del cervell ─els científics apunten que un 95% de processos mentals que una persona fa en un dia són a nivell inconscient!! Què vol dir això? Doncs que a través de les experiències viscudes a nivell conscient, es generen connexions neuronals que resten memoritzades a l’inconscient. Aquest procés acostuma a seguir els següents passos:

PENSAMENTS – -> RECORDS – -> EMOCIONS – -> EMOCIONS MEMORITZADES A L’INCONSCIENT

Els éssers humans vivim el nostre dia a dia amb una quantitat immensa d’informació memoritzada (pensaments i emocions principalment): el 95% d’accions que duem a terme, decisions etc., les prenem a nivell inconscient.

“La pràctica de la meditació permet endinsar-te en el teu món inconscient per agafar-ne les regnes”

Joe Dispenza ho resumeix d’aquesta manera: “Has oblidat mai un número de telèfon? Per més que ho proves, ets incapaç de recordar aquelles xifres del número. Però quan despenges l’auricular del telèfon i et disposes a marcar les xifres, llavors marques el telèfon amb els dits sense cap problema. Encara que el cervell conscient no recordi el número de telèfon, tu l’has marcat tantes vegades que el teu cos el recorda millor que el teu propi cervell”.

Aquest ‘cos’ que Dispenza esmenta és l’inconscient, i aquests dos són relacionats molt sovint per científics i experts per un motiu: l’inconscient és el causant de molt bona part del nostre món emocional. I precisament les emocions són respostes corporals a pensaments determinats (d’això, però, en parlarem un altre dia).

L’inconscient és el pilot automàtic, és el comandant del nostre cervell en el nostre dia a dia. És aquella activitat mental que et recorda qui ets, quines són les persones que t’envolten, què representes tu i aquestes persones en la teva vida, i quin és el món on vius i quines emocions predominen en la teva vida. No creus que pot ser molt beneficiós saber dominar-lo de manera conscient?

La pràctica de la meditació permet endinsar-te en el teu món inconscient, conèixer-lo i sobretot començar a agafar-li les regnes per tal que siguis tu mateix qui el domina a ell i no a la inversa. Amb la pràctica de la meditació s’assoleix la consciència plena, un terme que precisament conté la paraula ‘consciència’ perquè implica arribar a ser conscient de tot allò inconscient que corre pel cap i que, si no contolem, ens pot arribar a donar ordres, a trair-nos i a fer-nos porucs, agressius, temerosos o amargats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s