Uncategorized

La meditació al camp de la salut

Andrés Martín ha marcat un punt d’inflexió al país per la seva tasca a favor de la inclusió de la meditació en mindfulness a la societat. Martín és un dels caps més visibles, avui dia, de l’Institut Gestalt de Barcelona, i acaba de publicar fa pocs mesos la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona sobre la pràctica del mindfulness i la seva utilitat per a evitar l’anomenat burnout en professionals de l’Antenció Primària (la primera tesi sobre mindfulness a tot l’Estat espanyol).
© Copyright 2011 CorbisCorporation
Efectivament, l’atenció primària és un àmbit de l’atenció sanitària pública a Espanya en el qual els professionals que hi treballen pateixen de manera directa un estrès elevat –possiblement més accentuat que en altres professions. El contacte directe amb la societat, el dolor viu de les persones, la rapidesa i eficàcia exigides, la possible manca de recursos per a l’exercici de la seva feina sumats a molts altres factors fan dels professionals de la salut un dels col·lectius més afectats per l’estrès laboral.

En aquest mateix sentit treballa l’americà Jerome Stone (@mindfulnurse). Infermer de professió, Stone acumula 30 anys de carrera laboral a un sector sanitari concret: aquell que en anglès s’anomena in the bedside, és a dir, treballa dia a dia amb pacients terminals o que els queda una curta esperança de vida. Després de patir estrès derivat de la seva feina Stone va començar a practicar la meditació i això el va dur a escriure el llibre Minding the bedside i el fulletó Can meditation change the way that you view your world?, que us podeu descarregar de manera gratuita clicant aquí.

Coneixedor com ningú del burnout dels professionals de la sanitat, Stone compta amb 15 anys d’experiència en la meditació i, per aquest motiu, s’ha proposat traslladar la meditació a tots els professionals de la sanitat com a requisit indispensable per a dur una bona pràctica professional en la cura de pacients malalts i per a evitar el burnout: com millor es trobi el professional de la sanitat, millor cura tindrà del pacient. A través d’aquests vídeos, Stone explica les dificultats de la professió i les facilitats que ofereix la pràctica de la meditació en mindfulness.

]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s