Uncategorized

‘Love, no matter what’

La frase del títol de l’entrada d’avui és d’Andrew Solomon, escriptor i creador de TED Talks. La frase està referida en aquest cas a un dels temes que més està centrant l’opinió pública política dels països desenvolupats en els darrers mesos: els matrimonis homosexuals. Amb tot, l’he trobada idònia per a explicar què és la meditació.

A mesura que s’eixampla la pràctica i que es practica més enllà del coixí s’assoleix un dels coneixements sobre la pràctica més necessaris: aquesta no és un exercici escèptic, no és una pràctica purament mecànica, no és equiparable amb un passatemps (en comptes de llegir o fer passar l’estona amb qualsevol altre distracció, meditaré), etc.

“De manera incondicional, doneu la benvinguda a tot allò que la vostra ment us aporti”

love-yourself
No és cap d’aquestes coses de manera exclusiva. És a dir, ho pot ser però, en tot cas, la pràctica de la meditació sempre va molt molt molt més enllà. Meditar és aprendre a dedicar estima, afecte, compassió i qualsevol expressió de felicitat a qualsevol fenomen vital que sigui percebut. Jon Kabat-Zinn ho explica com “the tendreness in the attending”, la tendresa de l’atenció, Eckhart Tolle ho descriu com “make friends with this moment, say yes to it, allow it”, donar la benvinguda al moment present.

Mindfulness, l’atenció plena, podria ser definida en aquest sentit com una manera desenvolupada d’atenció centrada en percebre tota l’activitat mental ─fins i tot la més subconscient i desapercebuda─ amb una intenció: amb l’objectiu de transformar l’experiència en amor, tendresa, felicitat, compassió. Qualsevol d’aquestes manifestacions d’amor provoquen l’assoliment de la consciència plena, un estat mental de completa obertura i de relax.

‘Love, no matter what’: estimeu sense distingir el què. De manera incondicional, doneu la benvinguda a tot allò que la vostra ment us aporti.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s