Uncategorized

Intentar canviar-te és una falta de respecte cap a tu mateix

Avui us plantejo una simple prova a fer mentre mediteu: penseu què us ha dut a la pràctica de la meditació. Us heu posat a meditar perquè esteu deprimits? Perquè heu passat per un divorci? Perquè no suporteu més aquesta manera de viure? Perquè creieu que alguna cosa no funciona? Per què us hi heu posat?

Tot i que aquesta no sigui una qüestió que sorgeixi de manera espontània en la ment, és útil que tard o d’hora arribeu a aquest nivell: la/es resposta/es a aquestes preguntes us poden dur fins a la/les aversió/ns més grans que hagueu acumulat al llarg de la vostra vida. Mediteu perquè voleu canviar d’estar tristos a ser una persona alegre? Mediteu per passar de ser una persona tímida a algú amb molt de carisma? Mediteu per deixar de tenir pors?

La meditació no és cap fugida. No suposa cap canvi de ‘per se’, és ‘només’ la capacitat d’obrir la ment al 100% en qualsevol situació, en qualsevol moment, amb tot allò que la ment produeixi, i parant-hi una atenció cordial i amable. Sentiu vergonya? No la rebutgeu, accepteu-la, doneu-li la benvinguda, encareu-la amb compassió, com amb qualsevol fenomen mental.

“No cal canviar res, ni assolir res, ni evitar res per a viure una vida magnífica i plena”

Teniu por al futur i a allò que us pugui passar més endavant? No denegeu aquest fet, mireu-lo de cara però amb la completa obertura mental que suposa l’atenció plena. Què passa quan desapareixen les aversions? Que el canvi s’assoleix. S’aprèn d’aquesta manera l’aparent incongruència de la ment: només quan t’acceptes en les teves limitacions i en els teus defectes pots arribar a canviar realment.

Però la intenció de voler canviar és anòmala i suposa un acte de violència cap a vosaltres mateixos. Ja sou perfectes tal i com sou. La vida en consciència plena t’ensenya a cada instant (sobretot a cada instant) que no cal canviar res, ni assolir res, ni evitar res per a viure una vida magnífica i plena. Observeu les vostres aversions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s