Uncategorized

…com si ningú no et veiés

Recordeu aquell correu electrònic que durant anys anava circulant com una cadena entre centenars i centenars de contactes? Heu rebut mai aquell text que incita a “ballar com si ningú no et veiés”? L’he buscat per la xarxa, era així:

Baila como si nadie te estuviera viendo…

Nos convencemos a nosotros mismos de que la vida será mejor después de casarnos, después de tener un hijo, y después de tener otro. Entonces nos sentimos frustrados de que los hijos no son lo suficientemente grandes y que seremos más felices cuando lo sean.

Después de eso nos frustramos porque son adolescentes (difíciles de tratar). Ciertamente seremos más felices cuando salgan de esa etapa. Nos decimos que nuestra vida estará completa cuando a nuestra mujer le vaya mejor, cuando tengamos un mejor auto o una mejor casa, cuando nos podamos ir de vacaciones, cuando estemos retirados.

La verdad es que no hay mejor momento para ser felices que AHORA.
Si no es ahora, ¿cuándo? Tu vida estará llena de retos. Es mejor admitirlo y decidir ser felices de todas formas. Ya lo dijo Alfred Souza:

“Por largo tiempo parecía para mí que la vida estaba a punto de comenzar; la vida de verdad. Pero siempre había algún obstáculo en el camino, algo que resolver primero, algún asunto sin terminar, tiempo por pasar, una deuda que pagar, entonces la vida comenzaría. Hasta que me di cuenta de que estos obstáculos eran Mi Vida.

Esta perspectiva me ha ayudado a ver que no hay un camino a la felicidad. La felicidad es el camino. Así que atesora cada momento que tienes, y atesóralo más cuando lo compartiste con Alguien Especial, lo suficientemente especial para compartir tu tiempo, así que recuerda que la vida está hecha de ese tiempo, y que el tiempo no espera por nadie…

Así que deja de esperar hasta que termines la escuela, hasta que vuelvas de la escuela, hasta que bajes diez kilos, hasta que tengas hijos, hasta que tus hijos se vayan de casa, hasta que te cases, hasta el viernes por la noche, hasta el domingo por la mañana, hasta la primavera, el verano, el otoño o el invierno… o hasta que mueras, para decidir que no hay mejor momento que éste para ser feliz…

La felicidad es un trayecto, no un destino.
Trabaja como si no necesitaras dinero.
Ama como si nunca te hubieran herido.
…Y baila como si nadie te estuviera viendo.”

Anys després d’haver-lo rebut, i mentre estava meditant, m’ha vingut al cap aquest text que en el seu moment no vaig donar importància. És més: sent sincera haig de dir que el vaig despreciar per ser imprecís, genèric i absurdament ensucrat. Sempre ha estat la meva reacció amb aquest tipus de missatges, aquesta era la meva constant manera de respondre a totes aquelles coses que desconec i que no entenc.

Efectivament, el text n’és ple de la saviesa que s’allibera quan no obstaculitzes l’esdevenir de la teva vida, quan no t’oposes a que tot sigui com ha de ser, quan vas d’acord amb allò que els anglesos anomenen hustle o flow. És, segons ho entenc jo ara, la transcripció escrita d’una qüestió universal que tots sabem perceptualment, i que simplement alguns encara no se n’han adonat. La qüestió en concret que m’ha inquietat és la de ballar como si nadie te estuviera viendo.

Què passa al nostre cervell quan som conscients que algú ens veu? Que hi canvia allà dins quan sabem que som observats? El canvi és subtil, però es nota vastament en plena meditació. És una qüestió que llanço a l’aire i que evidentment no sé respondre’m. L’únic que puc sentenciar és que hi ha un canvi de prisma (en el meu cas) brutal entre la manera de fer, ser i estar quan et trobes completament relaxat i “despreocupat” per ser qui ets, quan realment no t’identifiques amb aquest teu cos sinó que et limites a notar sensacions arreu i deixar-les anar, que no pas quan prens consciència que tu ets aquest cos i que t’estan observant i que actues en funció d’allò que et dicta el teu cap: en definitiva, quan saps que existeixes  –encara que ningú no t’estigui veient, simplement el fet de pensar-ho ho canvia tot.

“Com si ningú no et veiés” és una manera més d’explicar com accedir a aquesta consciència universal que tots tenim, i que és la mateixa per a tothom. Però viure tota la teva vida com si ningú no et veiés sembla una missió impossible, no creieu? Cap problema, aquest és només és un altre pensament –continuo practicant :).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s