Uncategorized

L’amor i les seves resistències

Estar present en el moment actual, sense perdre’ns en els pensaments sobre el futur i el passat, sobre qui som i com som, sobre qui són les persones que coneixem i com són, sobre quin paper juguem nosaltres i els altres, sobre totes les càbales que la nostra ment pugui crear, requereix trencar, eliminar, superar totes les resistències a l’amor que s’expressa de manera natural quan ens trobem en la consciència plena.

Cal aprendre a entendre els fenòmens mentals que ens roben la felicitat, que ens ofusquen i ens fan patir, com una impossibilitat d’accedir a la consciència plena. En aquests moments la consciència no desapareix, sempre es manté al mateix lloc, el fenomen que s’esdevé és la nostra puntual impossibilitat d’accedir-hi. L’amor que tenim per a mostrar se’ns resisteix, la consciència no se’ns manifesta perquè no hi podem accedir.

Trencar les resistències a l’accés a la nostra consciència requereix entrenament. Com més facilitat tinguem en la pràctica de la meditació en mindfulness més fàcil se’ns farà deixar passar les nostres torbacions mentals. Comptem, però, amb una gran aliada que ens ajudarà sempre, en qualsevol moment, a superar els obstacles: la gratitud i l’agraïment.

Penseu en quelcom que actualment us molesti del vostre voltant o de vosaltres. Penseu en algú que considereu que no us ha tractat com caldria, algú que us hagi faltat al respecte, algun familiar que no us valori com hauria de fer, algun company de feina amb qui la convivència sigui difícil, alguna situació del passat que desitjarieu que no hagués passat mai, algun moment de la vostra vida en què vau patir.

I gireu 180º l’experiència: doneu-ne les gràcies, mostreu-hi agraïment. Agraïu que les persones que us irriten existeixin, mostreu agraïment per allò que se us faci insuportable: l’agraïment és la manera que la nostra ment té d’expressar la consciència, és la manera de mantenir lligada la ment a la consciència, inseparables. És la manera que tenim les persones d’expressar que la plenitud, l’alegria i l’espaiositat de la consciència plena, és la manera que tenim els humans de dir que la consciència existeix més enllà de les circumstàncies i de l’odi o aversió que puguem mostrar envers aquestes: més enllà de lo molt equivocada que creiem que pugui estar la vida i les circumstàncies que ens han tocat viure.

Feu l’exercici regularment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s