Uncategorized

Canvia el transcurs de la teva vida

Les persones acostumem a guiar les nostres vides en funció d’allò que pensem, d’allò que decidim, el que triem. Valorem, prenem nota de les valoracions i escollim, finalment, què és el millor per a nosaltres. El resum: ens guiem per allò que dicta la nostra ment, l’ordinador central. Aquestes accions que semblen purament independents i que aparentment es fan per voluntat pròpia cauen, en el transcurs dels anys, en la inèrcia. Una inèrcia que ens fa presoners i la qual acceptem: acabem perdent la llibertat per escollir i ens sentim les “víctimes” de les nostres circumstàncies.

Però, ¿què farieu si sabéssiu que realment podeu escollir? Que sou lliures per triar absolutament allò que voleu d’absolutament qualsevol aspecte de les vostres vides?

Igual com passa a la saga Back to the future, cadascú de nosaltres pot arribar a fer com els protagonistes de les pel·lícules d’Steven Spielberg, que canvien alguns esdeveniments del passat per tal de poder viure un futur diferent. I ho podem fer a través de la pràctica continuada de la meditació.

A diferència de les pel·lícules, però, nosaltres no cal que canviem absolutament res del nostre passat per tenir un futur diferent. De fet, si ambdós, passat i futur, tenen quelcom a veure, aquest factor comú només és el fet que totes dues percepcions temporals són construccions, l’una basada en l’altra i l’altra reforçada per l’una.

L’observació conscient dels pensaments permet veure que aquests no tenen cap importància –desapareixen com el fum. Quan aquests desapareixen resta, només, l’experiència de l’emoció i les sensacions, la base de totes les construccions mentals que generem els humans. Quan aquesta base també s’observa en consciència plena desapareixen els nusos a la gola, desapareix l’angoixa i la por, desapareix l’agressivitat i la pena, i d’aquesta manera permetem que la nostra ment pugui crear un nou transcurs dels esdeveniments, li donem espai per a que pugui construir una altra realitat, més enllà de les circumstàncies que ens ha tocat viure.

L’observació conscient de les emocions és absolutament igual a la practicada amb els pensaments, amb l’única diferència que aquesta s’esdevé a un nivell més profund, ja que no és conceptual. La paraula clau en aquesta tasca torna a ser la mateixa: amor. Observeu-vos amb amor, compassió, tendresa… i podreu canviar el transcurs de les vostres vides.

One thought on “Canvia el transcurs de la teva vida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s