Uncategorized

Bones festes!

Des d’Aprendre a Meditar vull desitjar unes molt bones festes a tots els lectors i seguidors! Espero que disfruteu molt dels moments en família i amics o amb aquells qui més us estimeu. Des d’aquest blog he pensat en maneres de poder mantenir la consciència fins i tot en moments com els que vivim a finals d’any, en què les festes obliguen a fer grans trobades, preparar àpats, comprar presents… tot sabem com podem arribar a viure aquests dies de festa si perdem la consciència.

Per això he planificat una sèrie de passos, pistes, unes guies per a recordar i posar en pràctica sempre que pugueu durant aquestes festes.

1. Feu respiracions profundes. No perdeu l’oportunitat d’aturar-vos en les vostres tasques d’aquestes festes i respireu amb profunditat. De debò: pareu, tanqueu els ulls i agafeu llargues alenades. La respiració oxigena la sang i permet una relaxació molt més ràpida. La respiració també està íntimament lligada amb l’activitat mental, si respireu profundament calmeu la ment.

2. Aprecieu la futilitat de la realitat aparent. Els experts en física quàntica acostumen a explicar que la matèria és un 90% aire, buit, espai. De fet, alguns afirmen que la matèria no existeix, només tenim buit i energia. Aquestes informacions serien la base principal de la futilitat. La manera com percebem les coses determina com ens relacionem amb la realitat aparent: objectes, persones… Recordar constantment que tot aquest àmbit és futil, és més aire que matèria –en definitiva que només és aparença– us ajudarà a ser conscients d’una manera més ràpida i efectiva. Com bé recorda Eckhart Tolle sovint: “Ull! Totes les estructures són fràgils”.

3. Tingueu en compte la bondat última de les persones. Un tema estrella d’aquestes festes són els encontres familiars. Veure’ns amb aquell tiet, germà, cosí o amb aquell familiar que fa temps que no veiem o amb qui no tenim una molt bona relació és una constant durant aquests dies. Tingueu sempre present que absolutament totes les persones tenen consciència, l’únic ‘handicap’ és que no tothom ho sap, ni ho aprecia ni tampoc no ho demostra. Practiqueu i demostreu compassió per allò que puguin dir o pensar els altres, i també per allò que penseu vosaltres. No repetiu esquemes antics de relació amb familiars, i en cas que això passi, observeu-los des de la presència, amb afecte, amor i compassió.

4. Despreneu-vos d’un sentit transcendent o d’importància. Les festes estan destinades, per definició, a gaudir: no us les prengueu seriosament!! La seriositat és un tret molt comú del paper que juguen els adults en aquest món, deixeu-lo de banda per uns dies. Deixeu passar tots els pensaments que us remetin a les obligacions i despreneu-vos del personatge que ha de fer i fer i fer.

BONES FESTES I FELIÇ ANY NOU!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s