Uncategorized

Crear un món sense depressió

A mesura que la pràctica de la meditació en l’atenció plena o mindfulness guanya més i més renom, subratllar i fer evidents els seus beneficis a la nostra vida quotidiana és la nova iniciativa del Oxford Mindfulness Center (OMC) per vèncer la depressió.

Dirigit pel professor Mark Williams, el OMC –que forma part de la Universitat d’Oxford– ha posat en marxa una campanya de crowdfunding (autofinançament) de £500.000 organitzada per Crowdcube amb l’objectiu que els fons aconseguits puguin ser canalitzats cap a la investigació per combatre les malalties mentals, en particular, la depressió i l’ansietat. L’àrea que volen explorar és l’atenció basada en la teràpia cognitiva (Minfulness Based Cognitive Therapy, MBCT).

Tres milions de britànics pateixen de depressió, segons assegura el centre, i aquest problema costa a l’economia del Regne Unit £11mil milions en productivitat perduda. Això, juntament amb el fort augment del consum d’antidepressius (de 9 milions el 1991 a 47 milions de 2011), indica que cal trobar una solució més sostenible.

Sobre aquest projecte, el professor Mark Williams ha afegit: “La nostra visió d’un món sense els efectes devastadors de la depressió és realista si podem compartir i progressar el nostre coneixement. Això requereix finançament. Els avenços recents són tots desenvolupaments interessants i fonamentals que donaran esperança a milions de persones que s’enfronten a una situació que, fins ara, sovint ha estat condemnada a cadena perpètua. Necessitem finançament per compartir la nostra experiència prou ràpid com per evitar que les persones pateixin innecessàriament. En última instància, el nostre objectiu és que qualsevol persona en qualsevol part del món pugui accedir a un tractament de forma gratuïta en qualsevol moment una vegada hagin après les tècniques”.

“L’any 2020 l’estrès serà el principal causant de mort i ho serà simplement per la forma en que pensem”

“Tothom està parlant de l’atenció plena (mindfulness) com una solució, però per tal d’abordar el problema aclaparador i creixent de la depressió, cal actuar més. La nostra campanya de crowdfunding pretén obtenir el finançament necessari perquè el tractament sigui una realitat per a tothom i reduir, així, el cost per a les empreses i l’economia”.

Ruby Wax, que ha superat una malaltia mental, va dir: “L’any 2020 serà l’estrès el principal causant de mort i ho serà simplement a causa de la forma en què pensem. Altres països estan tenint guerres i estan morint de fam i nosaltres, els occidentals, que tenim de tot, estem matant-nos a nosaltres mateixos per la manera com pensem. L’atenció plena és la solució però necessitem el suport i el finançament per compartir i progressar aquest coneixement vital”.

Podeu llegir l’article original clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s