Vídeos

‘Mindfulness’ i la claredat de visió

Vídeo de Susan Kaiser, autora del programa Inner Kids de mindfulness a les aules, explica en aquest vídeo la claredat de visió que s’assoleix amb la pràctica del mindfulness.

ÀUDIO: Tothom neix amb claredat de visió, com l’aigua dins d’aquesta bola de vidre. I mireu: si poso la bola de vidre davant meu encara puc veure-us a través d’ella. Podeu veure’m vosaltres a mi? Aquesta és la claredat de visió amb la que naixem, que no és atapeïda pels esdeveniments del nostre dia a dia. Però amb les vides estressants i atrafegades que duem avui dia, a la feina, els nens a l’escola amb una pila de deures i d’activitats extraescolars…, tot això tendeix a atapeïr la nostra claredat de visió. Podeu veure-hi clarament, ara? S’hi pot veure una mica però encara hi ha elements que atapaeixen les nostres ments. Així que ara ens prenem el nostre temps, ens sentim la nostra respiració… descansem una estona i mireu: tots els elements que ens atapeïen la nostra perspectiva se’n van al fons de tot. No desapareixen, romanen al fons, però ja no ens tapen la nostra perspectiva.

Bé, si això és el que ens passa amb l’estrès en el nostre dia a dia, ¿què passa amb les nostres emocions negatives? Mireu la bola verda i prenem per cas l’emoció de la còlera, l’ira o l’enveja o la frustració. Totes atapaeixen la nostra visió però la mateixa lògica anterior és aplicable: ens prenem el nostre temps, respirem i descansem… i totes les emocions dolentes se’n van al fons de tot. Han desaparegut totes aquestes emocions negatives? No. Continuen encara al fons de la bola.

M’encantaria que el mindfulness ens alliberés de totes les coses dolentes de la vida però realment no pot fer-ho. Però allò que sí pot fer el mindfulness és ajudar-nos a tenir més claredat de visió per tal que puguem veure la nostra experiència interior i exterior de manera clara amb compassió i amabilitat cap a nosaltres mateixos i cap als altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s