Uncategorized

No tots els teus pensaments són veritat!

Això pot ser una sorpresa per a tu, però no tots els teus pensaments són veritat!

Tots i cada un de nosaltres som uns narradors talentosos i creatius. La majoria de les històries que ens expliquem, però, les inventem en la nostra ment i ens les diem a nosaltres mateixos una i altra vegada fins que es tornen creences. Les acceptem com un fet i oblidem que hem creat les històries, per començar. I la majoria de les històries que ens expliquem a nosaltres mateixos simplement no són certes.

Això és el que passa: es produeix un esdeveniment en la teva vida, algú diu o fa alguna cosa que per a tu és molt dolorós. Poc després que es produeix l’esdeveniment, el teu cervell treballa en la creació d’una història que et dius a tu mateix i a altres persones sobre el que va passar i per què va passar. En general, juguem el paper de la víctima o el que tenia algun defecte de caràcter profund que va permetre que la tragèdia passes.

La persona que et va ferir és un vilà, també amb defectes de caràcter profunds o altres qüestions, que es preocupava zero pels teus sentiments, que no t’estima com pensaves, i que probablement ha fet això moltes vegades a altres persones. Llavors comences a buscar proves sobre això en tot moment. La història es fa més gran i més detallada fins que adquireix les proporcions d’una novel·la de fantasia èpica de Hollywood.

Això us sona familiar? Quantes d’aquestes històries has creat al voltant de esdeveniments en la teva pròpia vida? Creu-me, sóc un gran narrador d’històries! El problema amb aquestes històries és que es converteixen en el que pensem –i en última instància, en certeses– sobre persones o esdeveniments. I precisament són els nostres pensaments els que creen i controlen els nostres sentiments. Si la història és la que intensifica el dolor, la ira, la decepció, la vergonya o un altre dolor que sents, et quedes atrapat en aquests sentiments en tornar a explicar la història. I quedar atrapat en aquests sentiments a causa de la història que has creat i que t’has arribat a creure com a veritat, t’impedeix viure la vida plena i vibrant que estàs destinat a viure.

Potser és el moment de canviar els rols. En lloc de ser l’escriptor, canviar i convertir-te en l’editor.

És el treball d’un editor corregir errors, eliminar escenes innecessàries, i revisar la història de la veritat.

Penseu en una de les vostres històries i en com us fa sentir. Quina és la creença que aquesta història ha creat? Podria ser “Ell mai em va estimar”, “Jo no sóc prou bo”, “Les coses dolentes sempre em succeeixen a mi”, “estic molt grossa”, “sempre em fan males eleccions”, etc. Pregunteu “¿és cert? Probablement direu “sí” immediatament a causa de la vostra creença, en comptes d’aprofundir i preguntar-vos: “puc realment estar absolutament segur que és cert?” Aposto a que trobareu “nos” sovint com a resposta. Penseu en com us sentiu a causa d’aquesta creença. Com us tracteu a vosaltres mateixos o altres persones a causa d’això? Com seria la teva vida de diferent sense aquesta creença o si sabéssis que no era cert?

A continuació, gira la creença a la inversa. “Ell realment m’estima, però va cometre un error”, “Jo sóc prou bo”, “Prenc bones decisions”, etc. Feu-vos les mateixes preguntes: “És això cert?” En comptes de cercar proves que donin suport a les creences negatives, busca proves que donin suport a aquestes noves creences. Com et fan sentir aquestes noves creences?

Com més practiques l’edició, la comprovació dels fets, i com més converteixes la teva història en allò que ja no és –la víctima i el dolent són, potser, una mica menys vils–, millor editor seràs i obtindràs una major llibertat que se sentirà en tota la teva vida!

No creguis tot el que penses! No és el que desconeixes el que et fica en problemes. El que et causa problemes és el que ja saps amb certesa que no és així!

Si t’ha agradat aquest, o qualsevol dels meus altres posts, em sentiria molt honrat si ho comparteixes amb la família, amics i seguidors!

Llegiu l’article original clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s