Uncategorized

La meditació disminueix els costos mèdics

Sovint llegeixo totes les novetats d’un blog sobre meditació, Minding the bedside, que trobo apassionant. Segur que si us explico la seva història em donareu la raó. El blog el porta Jerome Stone, un infermer americà amb més de 30 anys a l’esquena d’experiència laboral en un dels àmbits més durs de la medicina, de les cures hospitalàries i de la salut: els malalts terminals.

El seu dia a dia, doncs, seria per a molts un gran repte, sent optimistes. La tasca de tenir cura d’aquells qui han de morir i acompanyar-los en els seus darrers dies pot semblar funesta i tràgica, però no és així com ho definiria Stone, qui defensa la seva professió i la defineix com quelcom apassionant.

Fins aquest punt es pot deduïr –segur que ja ho heu fet– quin és l’ingredient màgic, la poció transformadora, el sant greal de la fórmula Jerome Stone: la meditació. Efectivament, aquesta pràctica ha permès l’infermer superar els seus tràngols del dia a dia i portar millor que simplement bé un dels transtorns que més pateixen els professionals de la salut: el burnout (mireu què és el burnout aquí).

Doncs bé, aquesta setmana Jerome Stone ha publicat al seu blog un estudi del Center for Health Systems Analysis en el qual s’hi conclou que la meditació transcendental (TM) –ja em vaig referir a la TM en altres entrades d’aquest wordpress— és un mètode efectiu per a la reducció dels costos en salut que fan els Estats.

L’estudi, titulat Changes in physician costs among high-cost transcendental meditation practitioners compared with high-cost nonpractitioners over 5 years, indica que amb un any de meditació, els pacients van poder reduïr la seva despesa mèdica en un 11%, mentre que si el temps puja a 5 anys, la despesa disminueix fins a un 28%.

Jo no formo part del col·lectiu de professionals mèdics ni de la salut, però el mateix Jerome Stone assegura que els costos de l’assistència sanitària i de la salut d’un país són “una espiral” i que sovint les retallades en aquest àmbit (als EUA, es refereix) són en l’àmbit del reemborsament dels proveïdors, el que provoca encara més càrregues als pacients i infermers, i més responsabilitat per als administradors.

“La formació dels nostres pacients per a que sàpiguen com ajudar-se a si mateixos pot ser un dels mètodes més eficaços per contenir els costos. Sabem que [la meditació] ja està funcionant, així que ¿per què no estem ensenyant als nostres pacients més informació sobre com utilitzar aquests mètodes per millorar la seva salut i disminuir les seves visites a les oficines de metges i hospitals?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s