Vídeos

‘Mindfulness’ contra l’estrès i l’ansietat a les empreses

El passat 24 d’abril es va celebrar una nova edició de la Fiesta de la Primavera del Foro RRHH a l’Hospital de Sant Pau, titulada Sé tú el cambio que quieres ver en tu organización.

En aquesta nova edició de la Fiesta de la Primavera es van tractar els temes que més preocupen actualment les empreses i grans organitzacions: l’estrès i l’ansietat –la segona causa de baixa laboral en l’actualitat a Espanya.

En aquesta trobada es va celebrar un diàleg entre Gaspar Hernàndez, periodista, escriptor i conductor del programa de ràdio L’ofici de viure (Catalunya Ràdio), i Andrés Martín Asuero, doctor en psicologia i fundador d’EsMindfulness, sobre reducció d’estrès i ansietat a través del mindfulness.

Deixo aquí el vídeo de la xerrada (conté una pràctica de mindfulness) i algunes de les frases més destacades de l’esdeveniment, tant d’Hernàndez com de Martín.

– “Mindfulness: el gran antídot conra l’ansietat
– “No hi pot haver ansietat i estrès quan estem connectats amb el moment present”
– “Pensem que pensar arreglarà les coses, i passa justament el contrari
– “Com més rumiació, menys capacitat de resoldre el problema”
– “Amb el mindfulness es tracta de potenciar l’autoregulació a través de l’autoconsciència”
– “La tecnologia és molt intrusiva, si no hi posem límits el sistema nerviós passa factura”
– “Entrenar la ment per portar-la al present és una facultat que frena els processos de rumiació i posa en marxa un estat mental més obert i relaxat. Les persones que ho practiquen 30 minuts al dia durant 8 setmanes els hi augmenten àrees del cervell relacionades amb una capacitat de resposta més que no pas de reacció”
– “Hi ha tres actituds que ajuden a la pràctica: la intencionalitat, l’experiència i l’amabilitat (relacionada amb l’acceptació)”
– “Quan una persona està més en contacte amb el que li passa per dins, és més eficaç amb el que li passa per fora: genera espais de col·laboració amb d’altres persones, és més creatiu…”
– “Les persones que realitzen aquesta pràctica tenen un comportament ètic més estable”
– “Es viu una millora en la presa de decisions, perquè el practicant viu amb més consciència les seves decisions, sap si fa una acció impulsiva o consensuada”

2 thoughts on “‘Mindfulness’ contra l’estrès i l’ansietat a les empreses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s