Recerca científica

Meditar redueix els atacs cardíacs

Els pacients amb malalties cardíaques que practiquen meditació transcendental per reduir l’estrès tenen una taxa de mortalitat, d’atacs de cor i d’ictus un 50% menor que la d’aquells que no mediten, segons un estudi realitzat per investigadors del Medical College de Wisconsin, als Estats Units, i publicat a la revista Archives of Internal Medicine.

En un assaig clínic que es va desenvolupar durant nou anys, els investigadors van seguir l’evolució d’un total de 201 pacients afroamericans, amb una edat mitjana de 59 anys d’edat, els quals les artèries se’ls havien fet més estretes. Els participants van ser dividits en dos grups, un que va practicar tècniques de meditació transcendental i un altre que va rebre classes d’educació en salut sobre els factors de risc tradicionals per patir problemes cardíacs, com la dieta o l’exercici físic.

Segons el director de l’Institut de Medicina Natural i prevenció de la MUM, Robert Schneider, aquests resultats són els efectes més forts documentats que es produeixen per una intervenció cos-ment en relació amb les patologies cardiovasculars. D’aquesta manera, des de l’Institut de Medicina Natural van demostrar que la meditació transcendental –una tècnica per reduir l’estrès– redueix la probabilitat de morir, de patir infarts de miocardi no mortals i ictus no mortals en un 47%.

Atès que els participants en aquest estudi van mantenir la seva medicació normal per controlar els factors de risc cardiovascular, inclosos els agents antihipertensió i la medicació per reduir els lípids (colesterol, triglicèrids …), la meditació hauria de ser considerada com un complement, no com un substitutiu, per la medicació normal.

Podeu llegir l’article original, aparegut a Muy Interesante, clicant aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s