Llibres recomanats

‘Mindfulness’ en la vida cotidiana. Donde quiera que vayas, ahí estás

Inicio aquest nou apartat de llibres recomanats amb un dels monogràfics que més m’ha ajudat a entendre què és el mindfulness de manera senzilla. Possiblement sigui per aquest motiu que el llibre ‘Mindfulness’ en la vida cotidiana. Donde quiera que vayas, ahí estás (Kabat-Zinn, J., Editorial Paidós, 2009) ha estat un best-seller des del moment en què va sortir publicat.

En aquest llibre hi trobareu les guies bàsiques per a iniciar-vos en la pràctica del mindfulness. Què és? Com es practica? Quina és l’essència de la pràctica i per a què pot servir-nos? Kabat-Zinn deixa clar a ‘Mindfulness’ en la vida cotidiana. Donde quiera que vayas, ahí estás que la pràctica de l’atenció plena implica atenció, observació i intencionalitat sense judicis i amb obertura. Per a aconseguir això, l’autor proposa opcions que ens poden ser útils per aconseguir-ho: postura, temps de meditació, actitud… sempre deixant clar que no hi ha una manera “correcta” per a meditar.

Un cop Kabat-Zinn ha definit el mindfulness i ha explicat les principals actituds que l’han d’acompanyar, l’autor relata amb detall diverses maneres de practicar en la nostra vida diària: caminant, amb visualitzacions, de peu, tombats a terra, pujant escales, asseguts… El millor d’aquest llibre: és una guia pràctica que sempre es pot consultar. A més, el llibre compta amb el toc Kabat-Zinn: la intencionalitat que transmet. El llibre deixa clar que la mateixa meditació en l’atenció plena és el camí cap a la construcció d’una persona amb dignitat, oberta a l’experiència de la vida. No us el perdeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s