Uncategorized

Etapes en l’evolució de la consciència

Una guia per als qui busquen la il·luminació. Què és? Què podem esperar trobar-nos? És per nosaltres o ho pot assolir tothom? Segons la meva minsa experiència la il·luminació no té res d’extraordinari i ho té tot de pencaire. Podríem dir que si som persones completament immerses en la coneguda “cultura de l’esforç” podem comptar que amb dedicació i esforç l’estat de consciència plena es pot assolir perfectament sense massa complicacions.

M’encanta compartir material que trobo i que m’és útil per al meu coneixement sobre el terreny i la posterior pràctica. Avui Deepak Chopra ha publicat un vídeo on s’hi expliquen les diferents fases d’expansió de la consciència que viu una persona que segueix el camí de l’estat de consciència plena. Siguis meditador, practicant de ioga, religiós o simplement un encuriosit més, això és el que has d’esperar:

Nivells de consciència:

1. Son profunda, 2. Somnis 3. Estat despert —> Tres nivells de consciència de persones no il·luminades. L’estat despert seria la “realitat” per a aquells qui encara dormen, en paraules referides a l’evolució de la consciència. L’estat despert, efectivament, sembla real per a tots aquells qui creuen estar en aquesta realitat. És un fenomen semblant a l’estat dels somnis: te’ls creus perquè creus estar-hi en ells. Quan despertes, però, tot canvia.

4. Consciència de l’ànima: enmig de tota la teva observació, descobreixes que no ets l’actor de la teva vida sinó l’observador de l’acció. Qui escolta? Qui veu? Qui percep? Aquesta fase s’assoleix amb la consciència de saber-se un ésser conscient.

5. Consciència còsmica: un pas més en l’estat anterior. Aquí la consciència de tenir consciència és tan evident que consideres que estàs en aquest món però no formes part d’ell. No ets ni el teu cos, ni la teva ment, ni els teus sentiments ni percepcions. Ets l’observador d’aquests fenòmens.

6. Consciència divina: ets l’observador de tots els fenomens de l’univers.

7. Consciència d’unitat: entendre a nivell de consciència, que tu ets la font-unitat. El cos de tots els éssers del món és també el teu.

Us sona familiar algun d’aquests nivells? Què heu experimentat?

Bon cap de setmana!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s