Uncategorized

Eliminar el cos-dolor

Si us heu embrancat en el repte d’elevar el vostre nivell de consicència us haureu adonat que existeixen milers de llibres per llegir, pel·lícules per veure, blogs i mitjans als quals seguir per a trobar informació, mestres espirituals a qui acudir, escoles i religions sobre espiritualitat…

El vídeo que he trobat aquesta setmana, però, és una perfecta síntesi d’allò que fa, realitza, acompleix o com li ho vulgueu dir, una persona que es troba en camí d’elevar el seu nivell de consciència. El vídeo és del mestre Eckhart Tolle.

El resum de l’audiovisual que adjunto és molt simple –tal com són totes les bones lliçons: el camí a la consciència plena implica la dissolució del cos-dolor. Aquest cos-dolor és el nom que Tolle li ha posat a la nostra identificació amb el dolor passat (una pèrdua, un conflicte, una emoció negativa que roman dins nostre, etc.) És diu també “cos” perquè viu en alguna part del nostre cos mentre romanem inconscients a la seva existència.

El cos-dolor no és cap concepte amb el qual fer vuit doctorats. És una realitat energètica, no es tracta que facis discursos interns sobre el teu cos-dolor, sinó que només és necessari que el sentis, que notis la seva presència dins teu. Un cop has meditat o has practicat alguna tècnica d’ascens de la consciència pots accedir ràpidament al cos dolor. És una energia, acostuma a posicioinar-se en una part concreta del teu cos i quan comences a ser conscient d’ell, canvia de lloc per tal de sobreviure i fugir de la teva consicència.

El cos-dolor (la teva identificació amb ell) és l’origen de tota la teva inconsciència i el teu reconeixement d’ell és l’inici de la teva vida conscient (i feliç, per tant). A partir de la teva identificació amb ell sorgeix el teu ego, basat en la teva identificació amb sensacions del cos, emocions, pensaments, imatges, etc.

La teva única feina és observar el cos-dolor. Romandre alerta el temps que calgui, mirar-lo des de fora, acceptar-lo i no rebutjar-lo. És una entitat externa, no té res de tu. El vídeo és extraordinàriament més entenedor que aquesta introducció, aprofiteu-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s