Uncategorized

El ‘mindfulness’ ajuda a deixar de fumar

L’investigador en ‘mindfulness’ i expert en addiccions Judson Brewer (MD, PhD) ha explicat l’impacte notable del ‘mindfulness’ en les persones que estan deixant de fumar en una entrevista en viu amb Meghna Chakrabarti a la ràdio WBUR de Boston.

L’entrevista (del 10 de juliol de 2014) ha fet un seguiment del document “Com l’addicció pot afectar les connexions del cervell” amb el que els investigadors van explorar l’addicció des del punt de vista de la neurociència –un estudi del Dr. Brewer i altres científics de l’Escola de Medicina de la Universitat de Massachusetts.

“Hem treballat amb individus alcohòlics i dependents de la cocaïna i, més recentment, amb els fumadors” ha dit Brewer, professor associat de medicina i psiquiatria i director d’investigació al Centre de la Facultat de Medicina de l’Atenció Plena (‘mindfulness’).

“Vam trobar-nos en un assaig controlat aleatori que el ‘mindfulness’ o atenció plena era dues vegades tan bo com el tractament més efectiu (equivalent a deixar de fumar) en termes d’abstinència: la gent deixar de fumar, químicament verificat, quatre mesos més tard.”

Quant a la pregunta sobre com les teràpies d’addicció no biològiques com la meditació conscient poden canviar el cervell, Brewer ha dit: “Sembla que algunes d’aquestes regions cerebrals dels meditadors experimentats [regions associades a la xarxa per defecte del cervell o default mode networkes calmen quan estan meditant. Hi ha un canvi d’activitat en el cervell. Hi ha molta més feina per fer, però, per tal d’esbrinar-ho”.

Brewer acaba de rebre una subvenció de l’Institut Nacional del Càncer per a un estudi controlat aleatori gran per a determinar si l’entrenament en ‘mindfulness’ pot ajudar els fumadors a deixar-ho.

Escolteu el segment de l’entrevista a la ràdio de Boston aquí.

Vegeu l’article original aparegut a la web de la Facultat de Medicina de la Universitat de Massachusetts.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s