Uncategorized

Sense errors no és meditació!

Aquesta frase l’he llegida més d’una vegada: “Sense errors no és meditació”. Quan et trobes en el camí de meditar regularment, d’expandir la teva consciència cada dia una mica més, les preguntes que et pots trobar pel camí s’apilonen de mil en mil: “Què és meditar? Què implica equivocar-se? I sobretot: com soluciono les equivocacions?”.

Els errors en la meditació no són tals: aquest seria el “consell” més útil a seguir. La meditació implica estar atents a les percepcions però, alhora, també suposa no seguir el fil de l’encert-error, d’allò bo-dolent, del bé-malament. Però és del tot cert que, per tal d’evolucionar en la meditació, s’ha de “fer” l’exercici de potenciar la consciència per sobre de qualsevol sentiment, emoció, percepció o pensament del cervell, i això implica retornar sempre, en cada moment que passa, a la consciència de cada pensament, de cada experiència, de cada sensació.
error
Equivocar-se és seguir de manera inconscient i automàtica els pensaments i emocions, com si no hi hagués més realitat que aquesta, com si el jo i “la resta” (l’extern al jo) fossin dues realitats oposades i independents. Equivocar-se, doncs, és perdre la profunditat que l’experiència SEMPRE té, un teló de fons al qual sempre s’hi pot accedir i que és la teva pròpia persona: és l’origen de tots els pensaments.

Equivocar-se és perdre la tendresa i la compassió, i passar a entendre la vida i la pròpia experiència com una trampa d’on no es pot eixir. Recuperar aquesta tendresa i compassió a cada moment és meditar. I per a meditar és indispensable recolzar-se en algun suport, en alguna eina que ens faci de guia. Els errors són les nostres eines: aprofitem-los!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s