Tècniques

La rutina diària i la meditació

Meditar és un exercici que a vegades costa portar més enllà de les classes que prenem a la setmana, que difícilment traspassa la pràctica regular sobre el coixí i que es fa difícil de practicar en moments quotidians de la vida diària.

La grandesa, però, de la pràctica és adaptar-la cada cop més a la vida diària de cadascú i deixar que aquesta impregni la pròpia experiència. Per això podem dur a terme certs trucs, exercicis i pràctiques que facilitin estar totalment present en les tasques del nostre dia a dia.

1.
Podem proposar-nos estar presents i en consciència plena en alguna de les rutines que inevitablement hem de fer cada dia. Per exemple: podem practicar cada dia mentre ens respatllem les dents abans d’anar a dormir o en aixecar-nos pel matí o abans/després dels àpats. Aquesta és una pràctica que no requereix excessiva atenció mental i que no presenta cap tipus de perillositat, per això resulta idònia per a la pràctica del mindfulness. brushing_teeth

En aquest sentit, durant els minuts que ens rentem les dents podem proposar-nos estar plenament conscients de l’acció i trobar la nostra pròpia pràctica de meditació diària. Si realment ho practiquem cada dia la meditació esdevindrà un acte automàtic que poc a poc quedarà gravat a la nostra rutina: cada cop ens serà més fàcil assolir l’atenció plena i cada cop necessitarem menys intenció per a dur-la a terme.

2. Podem associar la pràctica amb un acte quotidià que fem diverses/moltes vegades al dia. Per exemple: podem proposar-nos estar en consciència plena cada cop que ens asseiem a una cadira (podem seure i dedicar uns segons o minuts a tancar els ulls i descansar el la plena consciència), cada cop que anem al lavabo, cada cop que ingerim algun aliment, etc.

3. Podem associar la pràctica de la consciència plena a les relacions humanes que duem a terme en el nostre dia a dia: podem proposar-nos estar presents quan ens relacionem cara cara amb algú, quan escrivim una carta o mail o quan prenem cura de la nostra canalla.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s